Főoldal Cégünkről Partnereink Regisztráció Útajánló Linkek GY.I.K English Deutsch
főoldal/home
Webáruház főoldal

GYIK / FAQ


 • Hogyan tudok online módon lakóautót foglalni?

  A bérlés ikon alatt található cégünk online foglaló rendszere!
   
  Az első pontban az autó és az időpont illetve az egyéb igényelt felszerelések kiválasztása történik!
  Amennyiben az Ön által igényelt jármű szabad a kijelölt időpontra, a rendszer elkészíti árajánlatunkat!
  Abban az esetben, ha ez Önnek megfelelő, nincsen más dolga, mint elfogadni az ajánlatunkat, majd ezt követően megadni a rendszer által kért adatokat.

  A jóváhagyás pont alatt tudja ellenőrizni a foglalása adatait. A foglalási adatok elfogadása után Önnek a rendszerünk visszaigazolást küld az e-mail címére!
   
  Három napon belül megkapja a bérleti szerződésünket, amelyet aláírva szíveskedjen visszajuttatni hozzánk. A bérleti díj 40%-nak befizetésére Önnek 1 hete áll rendelkezésre, a következő bankszámlára:10700079-02485805-51100005. Amennyiben ez az összeg nem érkezik meg a számlánkra az adott határidőn belül, abban az esetben a foglalása automatikusan törlődik a rendszerből.
   
  A bérleti díj fennmaradó részét 60%-ot a bérlési időszakot megelőzően 1 hónappal kell befizetnie. A bérlési időszakra szükséges kaució összegét közvetlenül az autó átadásakor szükséges kifizetni.
   
  Amennyiben a rendszer használatával kapcsolatos megjegyzése illetve foglalásával kapcsolatos kérdése van, hívja cégünk központi +361 240-2911 vezetékes számát és kollégáink készséggel állnak rendelkezésre."
 • Hogyan tudok lakóautó bérlést lefoglalni személyesen?

  Hívja fel telephelyünket és a pontos utazási idő, és utaslétszám megadásával kérjen ajánlatot az adott időpontra. Ha esetleg abban az időpontban nincs bérelhető autónk, akkor kollégáink a kérdéses időponthoz legközelebb eső dátumot fogják Önnel közölni, amikor a lakóautót bérbe lehet venni. Fontos, hogy a foglalás, akkor válik érvényessé, ha a bérleti díj 40%-a befizetésre került!

 • Milyen kategóriájú és hány személyes lakóautókat lehet bérelni?

  A bérelhető lakóautókat 3 kategóriába sorolja cégünk:

  Luxus kategória

  2-6 fő utazhat benne és 2-6 fekhely áll rendelkezésre
  A lakóautó megjelenése, belső kialakítása, anyagminősége luxus érzetet kelt mindenkiben.
  A lakóautót, minden olyan kényelmi berendezéssel felszereltük, melyek kielégítik az utasok maximális igényét.
  Motorklíma, állóklíma (230V), 15” LCD Tv-vel, DVD lejátszó, mikrohullámú sütő.

  Prémium kategória

  Méretében és férőhely szempontjából a legnagyobb járművek 2-6 utazó és 2-7 alvóhely lett kialakítva. Egyes típusoknál a hátsó, emelt franciaágy alatt egy motor befogadására is alkalmas „garázs” található. Motor és állóklímával ellátott jármű. Prémium kategóriába soroljuk a félintegrált típusokat is! Évjáratuk 0-3 év.

  Standard kategória

  A flottában a legkedvezőbb bérleti díjú lakóautók, általában 4 személyesek, de vannak 5-6 személyes modellek is. Egyszerűbb kivitelűek, de minden alapfelszereltség megtalálható bennük. Évjáratuk 4-6 év.

  Minden lakóautón megtalálható az előtető, kerékpártartó, motorklíma, állóklíma (230V), széf

 • Mit jelent a felkészítési díj?

  A felkészítési díj magában foglal 1 db feltöltött gázpalackot, 1 flakon WC kemikáliát, és az autó, útra való felkészítését, ablakmosó folyadékot, a feltöltött frissvíztartályt, takarítást.

 • Milyen biztosítással rendelkeznek a lakóautók?

  A lakóautók teljes körű biztosítással rendelkeznek. A Casco biztosítás 300.000,- Ft önrésszel bír.

 • Mennyivel lehet menni egy lakóautóval?

  A lakóautók az európai KRESZ szerint személygépkocsinak minősülnek, tehát Magyarországon lakott területen belül 50km/h, lakott területen kívül 90 km/h, autóúton 110 km/h, autópályán 130 km/h. Az Európai Unióban országonként eltérőek lehetnek a szabályok, azon belül is vannak országok, ahol a lakóautóra külön sebességhatárok vannak. Ezekről érdemes előre informálódni. A lap alján megtalálja a 2006 évre vonatkozó sebességhatárokat a legnépszerűbb országok listájával.

  Lakókocsi vontatásakor a sebességhatárok: lakott területen belül 50 km/h, lakott területen kívül 80 km/h.

  Tapasztalati tanács, hogy a lakóautókkal a biztonságos és kényelmes (nézelődős) utazás érdekében és nem utolsó sorban az optimális üzemanyag fogyasztás miatt javasoljuk a 90-100 km/h-s sebességet.

 • Mennyi ideig elég a frissvíztartály egyszeri feltöltéssel?

  A frissvíztartályban lévő víz kb. 2-3 napra elegendő. A vízkészlet fogyása nagyban függ a személyek számától és a használat sűrűségétől. Tapasztalataink alapján egy felnőtt kb. 5-8 liter vízből tud letusolni. Javasoljuk, főleg a körutazások alkalmával az eldobható edények használatát, amivel sok vizet és nem utolsó sorban időt spórolhat meg az utazó. Ha több időt szeretnének eltölteni, mondjuk egy elhagyatott helyen, akkor érdemes magunkkal vinni 2-3 db 20 literes üres marmonkannát, amit póttartályként lehet majd használni. A felsőbb kategóriás kempingekben minden parcellán megtalálható a vezetékes víz így nem kell kiállni a járművel a vízfeltöltéshez.

 • Milyen esetekben biztosítanak csereautót?

  Ha a bérelt járműben olyan hiba keletkezik, ami a helyszínen és/vagy a szervizbe érkezés után 2 munkanapon belül nem javítható meg és ezzel az utazás folytatása meghiúsul, a lakóautó „létfontosságú” berendezései nem használhatók, akkor a Suwenor Kft. csereautót biztosít a bérlő számára.

 • Hol ereszthetem le a szennyvíztartály tartalmát, hol üríthetem ki a WC kazettát?

  Minden kempingben (általában a vizesblokkok környékén) megtalálhatóak az ürítő-helyek. Nyugat-Európában autópályák, nagyobb bevásárló központok, és városi bevezető utak környékén is számos, táblával is jelzett ürítő pont van. Pl az olasz fizetős autópályán a fizetőkapuknál szórólap tájékoztat, hogy hol vannak az ürítő pontok. Szintén a felső kategóriás kempingekben a parcellák, vagy teljes egészében vagy részben csatornázottak, ahol az autó szennyvíztartályát egy cső segítségével össze lehet kötni a kemping csatorna rendszerével.

  A WC kazetták tartalmát az ürítő helyeken lehet, kiönteni. Figyelem a WC kazetták tartalma agresszív anyagokat tartalmaz, ezért azt a szabadba kiönteni nem szabad. Sok európai országban súlyos büntetést von maga után a szabálytalan ürítés! Ha nincs más lehetőség, akkor a nyilvános wc-be öntse ki a kazetta tartalmát!

 • Kötelező e kempingbe mennem vagy megállhatok kempingen kívül is az autóval egy-egy éjszakára?

  Európában országonként változó a közterületen, - de még magánterületen is - történő lakóautózás szabályozása. A legtöbb helyen nem szabad kempingezni, de ennek ellenére a lakóautósok „megtűrt” jelenségei a tengerpartoknak, történelmi városok melletti területeknek. Viszont, ahol táblával is jelzik a tiltást ott semmi esetre sem szabad, még egy-két órát sem eltölteni. Viszont egyre több - a turisták által is népszerű – városban, folyóparton alakítanak ki úgynevezett stell-platz-okat, ahol lakóautókkal lehet „csoportosan” megállni, és egy-két éjszakát eltölteni. Szolgáltatása közel nincs olyan, mint egy kempingnek, de áram csatlakozási-, vízfeltöltési-, és szennyvíz leeresztési lehetőség rendelkezésre áll. A szolgáltatást általában 5-10 eurós költséggel lehet kalkulálni lakóautónként, de vannak teljesen ingyenes platz-ok is persze csökkentett szolgáltatással.

 • Vannak biztonsági övek a lakóautóban?

  Minden lakóautóban a menetiránnyal szemben ülőknek három pontos biztonsági öv (általában 2 db) a menetiránnyal, háttal ülőknek két pontos biztonsági öv (általában 2 db) lett beszerelve.