Főoldal Cégünkről Partnereink Regisztráció Útajánló Linkek GY.I.K English Deutsch
főoldal/home
Webáruház főoldal

Lakóautókról általában

A lakóautókról általában

A lakóautókról általában, alapvető információk.

Lakóautóinkkal még kempingbe sem szükséges beállnia, mert a járművek mindegyike teljesen „önellátó”. Saját energiaforrása, frissvíz- és szennyvíztartálya, gázpalackról működő hűtője, fűtése lehetővé teszi, hogy kellemesen pihenhessen messze a civilizációtól, távol mindentől és mindenkitől. Lakóautóink felszereltsége biztosítja Önnek és utasainak, hogy az otthon kényelmét és komfortját élvezhessék utazásuk alatt. Legyen az 35 fokos meleg a tengerparton vagy éppen mínusz 15 fokos hideg a sípálya mellett.. Fiat és Ford alvázas lakóautóink műszaki szempontból a legmagasabb igényeket is kielégítik. A lakófelépítmények változatos elrendezései közül mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet. Választható emeletes ágyas, francia ágyas, nagy étkezős elrendezésű autó, de egyes modellekben, akár egy nagy testű motor vagy két robogó is szállítható, a megemelt franciaágy alatt kialakított „garázsban”.

Modelltől függően 4-6 személy utazhat és 2-7 személy elszállásolására van kialakított fekvőhely. Autóink vezetési komfortja nagyban megegyezik a személyautókéval (szervokormány, elektromos ablakok és tükrök, központi zár, CD-s rádió, motorklíma, állítható magasságú vezetőülés, kartámlás ülések). A lakófelépítmények mindegyikében alapfelszereltség a tetőklíma, biztonsági széf, konyha – mosogatóval, gáztűzhellyel, háromüzemű hűtővel (gáz, 12V, 230V) -, és a fürdőszoba: zuhanykabinnal, mosdóval és WC-vel ellátva.

A hideg-melegvizes rendszert egy 70-140 literes frissvíztartály látja el. A meleg vizet 10-15 literes gázbojler biztosítja. A fűtésről termosztáttal szabályozható gázkályha gondoskodik meleg levegő befújással, mely a lakóautó minden zugába a meleget. Az elektromos berendezések a felépítménybe épített akkumulátorról kapják az energiát, melyet menetközben az autó generátora tölt, 230V-ra csatlakoztatva (pl. kempingben) pedig a hálózati áram biztosítja a töltést. Ilyenkor lehetőség van a felépítmény belsejében kiépített konnektorokról működtetni a hajszárítót, TV-t, mikrohullámú sütőt. A felépítmény hőszigetelt, de a nyári nagy melegben elviselhetőbbé teszi a hőséget a 230V-ról üzemeltethető tetőklíma. Minden ablakon szúnyogháló véd a kellemetlen szárnyas, ízeltlábúak ellen. Ezen kívül az ablakokat sötétítő rolóval is ellátták, ami nem engedi be a fényt; kellemesebbé téve az éjszakai vagy a délutáni pihenést. A sötétítő roló külső felületén lévő „alumínium” borítás visszaveri a napfényt és meggátolja a felépítmény belső felmelegedését az erős napsütésben. Lakóautóink biztonsági széffel vannak szerelve, melyek kisebb értéktárgyak, dokumentumok örzésére szolgál, megnehezítve ezzel az illetéktelen személyek hozzáférését. Az autókra felszerelt előtető kihúzásával „terasz” alakítható ki, ahol Ön kényelmesen pihenhet akár esős, akár tűző napsütésben is. Minden lakóautó hátfalára 3-4 bicikli szállítására alkalmas kerékpártartót szereltünk. A lakótérben kialakított szekrények (polcos, akasztós) és rakodó helyek tárolókapacitása „feneketlen”, helyhiány miatt biztosan nem kell semmit otthon hagynia.,